Ilokuvafestivaali 3.-6.8. 2017

 

Usein ajateltuja ajatuksia:

 

Jaksaisikohan sitä lähteä tuollaisille festivaaleille?

Jos rakastat hyvän mielen elokuvia ja mukavaa seuraa, kulttuurielämyksiä ja hauskaa festaritunnelmaa, kannattaa raahautua paikalle!

 

No okei sitten, mutta missä Mäntyharju on?

Mäntyharju on reilun kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä, alle puolentoista tunnin päässä Lahdesta, puolen tunnin matkan päässä Kouvolasta ja n. 20 minuutin junamatkan päässä Mikkelistä. Voit myös ajaa omalla autolla tai ottaa bussin. Tietenkään myöskään pyörällä, rikshalla, jalan tuleminen ei ole kiellettyä, mutta varaa riittävästi matka-aikaa... :)

Missä elokuvat näytetään?

Mäntyharjulla on maanmainio ja muuten kunnan ylläpitämä Kino Mäntyharju, jonka tekniikka on huippuluokkaa ja paikkoja on kokonaista 210! Vuonna 2017 festivaali laajentuu kahteen saliin, Kinoon ja Pikkusaliin, jossa on 100 paikkaa ja tekniikasta vastaa Cinema Mäntsälän legendaarinen StoryHill.

Mistä lippuja saa?

Ilokuvafestivaalin esityksiin myydään lippuja Lippupisteen netissä sekä mm. Kinon aulassa ja Mäntyharjun torilla olevassa matkailuinfon kojussa festivaaliviikon ajan.

Toistaiseksi myynnissä ovat jo liput Ilokuvailtamiin pe 4.8. klo 19 - esiintyjinä Irina Björklund yhtyeineen, Tipsy Gipsy (Värttinän Susan Ahon ja Karoliina Kantelinen ihana mustalaisduo) sekä Retro Sisters (iskelmiä nostalgisesti Metro-tyttöjen ja Harmony Sistersin henkeen). Konsertin liput 15e/12e/7,5e ja nehän saa täältä!

 

Paljonko liput maksavat?

Festivaalin kertaliput ovat 5-10 euroa/kpl. Koko festivaalin kattava Ilokuvapassi maksaa 65 euroa (sisältää koko festivaalin elokuvaohjelmiston, lukuunottamatta konsertteja)!

 

Onko lippuja vaikeaa saada?

No ei! Kinon salissa on 210 paikkaa, Pikkusalissa 100 paikkaa eikä paikkakunta ei ole suuren suuri, joten mukaan kyllä mahtuu! Mutta suosituimpiin elokuviin kannattaa silti varata etukäteen!

 

Haluaisin tulla, mutta mistä katto pään päälle?

Huoneita kannattaa tiedustella lähialueen majoituspaikoista, kuten Villa Aurorasta, B&B Pinuksesta, sekä mökkejä vuokraavilta yrittäjiltä kuten LomaKerttulasta.

Mäntyharjun keskustassa voi kysellä myös paria asuntoa Ravintola Krouvista. Jos sinulla on auto, hieman kauempaa löytyy laadukasta majoitusta esim. Woikoski Feeling - hotellista ja aitoista tai jos olet innokas telttailija ja retkeilijä, meille on varattuna Valkjärven varausleirialue Repoveden kansallispuiston kauniissa maisemissa - kysy paikoista: roosa@me.com

Muutenkin jos olet majoitusta vailla, kannattaa olla yhteydessä: roosa@me.com, kerro tarpeesi ja yritämme auttaa!

Nälkä! Jano! Mitä syödään/juodaan?

Kinon pihasta löytyy Ilokuvafestivaalin ajan kahvila sekä muutama houkutteleva ruokarekka, joten erinäköiset lounaat, illalliset ja pikkupurtavat saa näytösten välillä muutaman askeleen päästä! Jos haluat uskaltautua Mäntyharjun megapoliksen villiin sykkeeseen, on keskustassa (n. 700-800m kävelymatka) mm. Ravintola Rosmarin, Kebab-Pizzeria Dada, Fresto sekä kahviloita, baareja ja isoja ruokakauppoja. Salmelan taidekeskuksen yhteydessä on kesäravintola Kesäheinä, josta saa myös lounasta. Paikkakunnalla on myös vasta avattu herkullinen thaimaalainen ruokapaikka!

 

Mitä muuta nähtävää siellä on?

Mäntyharjulla toimii mm. suosittu taidekeskus Salmela, jonka näyttelyt ovat avoinna yleisölle kesällä päivittäin klo 11-18.

Kesän 2017 uutuus ja erikoisuus on hieno purkutaloon kehkeytynyt taidenäyttely Katajainen Kansa!

Iso-Pappilan museon sympaattiset näyttelyt kannattaa tsekata - Museokortti käy!

Salmelaa vastapäätä on Suomen toiseksi suurin puukirkko!

Mäntyharjulla on upea luonto ja paljon patikointi- ja melontareittejä - ja Repoveden kansallispuisto on kivenheiton päässä!

Lue lisää Mäntyharjun nähtävyyksistä ja kiinnostavista paikoista täältä!

Pyöriä voi vuokrata täältä - 50e/viikonloppu ja 70e/viikko, jos päätät jäädä pidemmäksikin aikaa lomailemaan!

* Sanotaanko 'Mäntyharjulla' vai 'Mäntyharjussa'?

Hyvä kysymys. Vastauksemme on ainakin tänään, että fiiliksen mukaan - molempia kuulee päivittäisessä käytössä. 'Mäntyharjussa'-koulukunta perustelee käyttämäänsä muotoa sillä, että paikkakunnalla ei itse asiassa ole oikeaa harjua. Mutta meidän mielestämme 'Mäntyharjulla' kuulostaa huolettomammalta, lomamaisemmalta, kevyemmältä ja ystävällisemmältä. Joten se on nyt käyttämämme muoto, mutta sovella vapaasti oman mielesi mukaan!