Ilokuvafestivaali 1.-4.8. 2019


SUNNUNTAI 5.8. 2018

Liput Kinon kassalta tai ennakkoon Holvin lippukaupasta!
Aikuiset 10e/näytös - Lapset (10v ja alle) 5e/näytös - Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 8,50e/näytös
Kymmenen kerran kortti (ei henkilökohtainen) 75e / Ilokuvapassi (henkilökohtainen) 65e

*kaikkiin dokumenttinäytöksiin sunnuntaina kaksi lippua yhden hinnalla! :)

Klo 10 VALONTUOJAT / (1h08m)

Ohj. Antti Haase - Suomi

VALONTUOJAT on dokumenttielokuva Lapin sähköistämisestä ja pojista isiensä jalanjäljillä. Tarinansa jakavat sekä raskaan linjanrakennustyön tehneet asentajat että syrjäkylien emännät, jotka kokivat kodeissaan sähkön tuoman helpotuksen 1940-80-luvuilla. Samalla elokuvaohjaaja Antti Haase tekee henkilökohtaisen tutkimusmatkan isiensä elämäntyöhön. Baltiansaksalaisena pakolaisena Suomeen muuttanut Gunnar Haase saapui vuonna 1945 Lappiin korjaamaan maanmiestensä tuhoja. Antin isä Hannu jatkoi isoisä Gunnarin elämäntyötä Rovakairan Sähkö Oy:n toimitusjohtajana seuraavat 30 vuotta. Viimeisen sähköistämättömän kodin valojuhlaa vietettiin 6.10.1987 Pokassa Alman baarissa. Elokuva näyttää kouriintuntuvasti miten valtava yhteistyöponnistus Lapin sähköistäminen oli, kuinka se turvasi syrjäkylille tasa-arvoiset elinehdot, mutta vaati myös raskaita inhimillisiä uhrauksia. VALONTUOJAT on innostava tarina suomalaisesta sisusta, hyvinvointivaltion rakentamisesta ja pojista isiensä jalanjäljillä.

KATSO TRAILERI!

-

11.15 MONSTERIMIES/ (1h25m)

Ohj. Antti Haase - Suomi

Suomalainen kansallissankari, hirviönero Lordi toi bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-voiton vuonna 2006. Bändin johtohahmo Mr Lordi, rovaniemeläinen Tomi Putaansuu, on kokenut suuren menestyksen ja massojen hyväksynnän. Paine onnistua on suuri.

Antti Haasen ohjaama dokumentti Monsterimies valottaa Suomen euroviisuhistoriaa muuttaneen Mr Lordin taivalta pohjoissuomalaisesta pikkupojasta kansallissankariksi. Dokumentti kuvaa rock-bisneksen ylä- ja alamäkiä, unelmia ja ystävyyssuhteita, luopumista ja uudelleen yrittämistä.

-
Klo 13 COSPLAYLAND  (1h) + workshop 1h

Ohj.  Ulla Turunen ja Ilkka Ruuhijärvi

Cosplayland - nuoruuden maantiede on dokumenttielokuva populaarikulttuurin merkityksestä sosiaalisille suhteille. Cosplay tarkoittaa pukeutumista fiktiivisten hahmojen mukaisesti. Nuoret kulkevat  fanitapahtumasta toiseen kohtaamaan toisiaan kasvokkain –  maski, peruukki  tai panssari ei haittaa tutustumista, päin vastoin!

 

*Ilokuvafestivaalilla näemmä pian valmistuvan dokumentin ensimmäisen 'Director's Cutin', jonka jälkeen aikuiset ja 7+ vuotiaat lapset voivat osallistua n. tunnin mittaiseen Cosplay-aiheeseen työpajaan Mediateekissa. Ilmoittautumiset: liput@ilokuvafestivaali.net

-
14-15 Ruoka-/kahvitauko Kinon pihassa! RAGU'S WOK & KANELIÄSSÄ
- 

Klo 14.30 Kuutyttö / (1h15m)

Ohj.  Anna Korhonen - Suomi 2018

Elokuva äidinrakkaudesta, kahdesta naisesta, jotka ovat saman lapsen äitejä, sekä lapsesta, joka kuuluu kahteen erilaiseen maailmaan.

-

Klo 16 Maria by Callas / (1h33m)

Ohjaaja: Tom Volf

Hänen lempinimensä oli La Divina (jumalainen) ja hänestä tuli kaikkien aikojen kuuluisin sopraano. Maria by Callas kertoo Maria Callasin tarinan hänen omasta näkökulmastaan ja hänen ainutlaatuisen äänensä avulla. Mukana aikaisemmin julkaisematonta arkistomateriaalia entisöitynä sekä oopperadiivaa ympäröiviä ihmisiä: Marilyn Monroe, JFK, Grace Kelly ja Elizabeth Taylor. Maria Callasin kirkkaasti loistava lahjakkuus ja tähteys ovat tämän Tom Volfin ohjaaman musiikkielämyksen keskiössä.

KATSO TRAILERI!

-

17.30  Yrittäjä (1h17m)

Ohj. Virpi Suutari - Suomi 2018

'Ei tänne olla lepäämään tultu'. Yrittäjä on karnevalistinen elokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa.

Elokuvassa Laineen kuusihenkinen perhe tekee työtä tyhjenevällä kotikylällään Honkajoella. Perhe pyörittää tivolia ja ajaa liha-autollaan ympäri maakuntaa myyden perinnelihaa.

Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla Maija Itkonen ja Reetta Kivelä saavat hullun idean valmistaa kaurasta proteiiniruokaa. Naiset hankkivat tehtaan ja tilaavat Kiinasta ensimmäisen tuotantokoneen. Syntyy ihme nimeltä nyhtökaura, jota kaikki haluavat, mutta jota ei aluksi saa mistään. Yrittäjä on hauskan hellä kuvaus sirkushupeja, lihaa ja kauraa kauppaavista ihmisistä, joilla on intoa ja hullunrohkeutta lähteä tavoittelemaan unelmiaan.

KATSO TRAILERI!


19  Wheels of Freedom (1h18m)

Ohj. Aleksi Puranen

Elää ja olla elossa ovat eri asiat Ville Jaarannolle. Vapaus haaveenaan ja yhdenvertaisuus agendanaan hän lähtee sähköpyörätuolillaan matkalle Euroopan halki. Matkalla hän huomaa, etteivät hän eikä ympäröivä maailma ole siihen valmiita. Arjen harmauteen paras lääke ovat hullut unelmat.

KATSO TRAILERI!


- - -

Pidätämme oikeuden muutoksiin! Seuraa tätä kanavaa ja FB:tä tietääksesi niistä!