Ilokuvafestivaali 1.-4.8. 2019

TORSTAI 2.8. 2018

Liput Kinon kassalta! Tai ennakkoon Holvin lippukaupasta!

Aikuiset 10e/näytös - Lapset (10v ja alle) 5e/näytös - Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 8,50e/näytös

Kymmenen kerran lippu aikuisille (ei henkilökohtainen): 75e / Ilokuvapassi (henkilökohtainen): 65e

-

Torstain teema on HISTORIAN HAVINAA - tavoittelemme niin fiktiivisiä kuin dokumentaarisia muistumia menneestä, ja samalla juhlistamme kahta tämän vuoden 'merkkipäivää' - 100 vuotta kansalaissodasta ja 100 vuotta ohjaaja Ingmar Bergmanin syntymästä. Juhlistamme myös kahta pitkän linjan tekijää, dokumentaristi Lasse Naukkarista ja ohjaaja Juha Rosmaa.
-TO 2.8. klo 12 / ARMO(TO)N VUOSI 1918 / (2h05m)

SODAN SILMÄT (22m)

Ohj. Jouko Aaltonen & Seppo Rustanius - Suomi 2018
Muistamme sisällissodan satavuotista historiaa Aaltosen ja Rustaniuksen lyhytdokumentilla, joka kuvaa sotaa lapsen kokemana ja lasten silmin.

SUOMEN HAUSKIN MIES (1h43m)

Ohj. Heikki Kujanpää - Suomi 2018
Mäntyharjullekin tärkeä sisällissotateema jatkuu Heikki Kujanpään mustan huumorin sävyttämällä Suomen hauskin mies -draamalla, jossa vuoden 1918 punavangit joutuvat vankileirillä kehittämään saksalaista komentajaa hauskuuttavan näytelmän. Martti Suosalo loistaa pääroolissa.
ILOKERROIN: 3/5

SARJA: HISTORIAN HAVINAA
-
TO 2.8. klo 14 HYMYILEVÄ MIES / (1h33m)

 
Ohj. Juho Kuosmanen - Suomi 2016
Juho Kuosmasen hurmaava Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla ja huomaa olevansa palavasti rakastunut oman kylän tyttöön Raijaan.
ILOKERROIN: 4/5

SARJA: HISTORIAN HAVINAA

-

TO 2.8. klo 15.30 BERGMAN - ETT ÅR, ETT LIV (2h)

Ohj. Jane Magnusson - Ruotsi 2018
Ilokuvafestivaali nostaa tällä ennakkonäytöksellä hattua legendaariselle ohjaaja Ingmar Bergmanille, jonka syntymästä tuli heinäkuussa kuluneeksi sata vuotta. Elokuvassa keskitytään siihen, mitä ohjaajasuuruudelle kuului vuonna 1957, jolloin hän oli yhdessä henkilökohtaisen elämänsä ja uransa murroskohdista.
HUOM! Näytös on Suomen ensi-iltaa edeltävä ennakko yhteistyössä SF Studiosin kanssa.

ILOKERROIN: 3/5

SARJA: HISTORIAN HAVINAA

-

TO 2.8. klo 17.30   OLDIES BUT GOODIES / 
 (1h46m)

Näytöksen nimi ei tällä kertaa liity ainoastaan vanhoihin elokuvahelmiin, vaan myös huikeisiin herroihin, joilla on yhteisesti ikää lasissa 145 vuotta ja silti luomisvoima on huipussaan. Tänä vuonna 70v täyttänyt Juha Rosma ohjasi juuri lyhytelokuvan ja Lasse Naukkariselta nautimme tällä kertaa edelleen ajatuksia herättävän ja ajankohtaisen ‘No Comments’-dokumentin.
ROTAT (20m)
Ohj. Juha Rosma - Suomi 2018
Stanislav Lemin novelliin perustuva tuore lyhytelokuva
NO COMMENTS (1h26m)
Ohj .Lasse Naukkarinen - Suomi 1986
”Elokuvan haasteena on pureutua juuri nyt läsnäolevaan aikaamme ja tavoittaa ajan tunnot. Haluan kuvata niitä, ei yksiselitteisinä, vaan sellaisina kuin ne ilmenevät: keskenään ristiriitaisina, alati muuttuvina. Dokumentin rakentaminen perustuu kahteen lähtökohtaan: assosiaatiotekniikkaan ja esseistiseen käsittelytapaan. Muoto ja sisältö syntyvät elokuvaa tehtäessä. Kuva saa lopullisen sisältönsä kohdatessaan toisen kuvan, musiikin, sanan, koko äänimaailman.”

HUOM! VAPAA PÄÄSY!!!

ILOKERROIN: 3/5

SARJA: HISTORIAN HAVINAA

-

TO 2.8. klo 19.15  Malja pitkän linjan puurtajille Naukkariselle ja Rosmalle Kinon pihassa!

(LauNau:n soundcheck salissa)

-

TO 2.8. klo 20.30   TERVANPOLTOSTA ROCKY VI:EEN / ITSENÄISEN SUOMEN LYHYTELOKUVIA (2h)

Risto Jarva-seuran juhlanäytös musiikintekijä Laura Naukkarisen live-säestyksellä

Ohj. mm. Jörn Donner, Valentin Vaala, Jalmari Finne, Aho & Soldan, Risto Jarva, Jaakko Pakkasvirta, Eila Kaarresalo-Kasari, Aki Kaurismäki, Marja Pensala - Suomi 2017 (filmit vuosilta 1918-1986)
Risto Jarva-seuran juhlanäytöksessä nähdään kotimaisten lyhytelokuvien helmiä aina vuodesta 1918 lähtien 80-luvun loppupuolelle. Muutaman minuutin elokuvissa nähdään niin tervanpolttoa Lapissa 1918, kuin Jean Sibelius kotonaan vuonna 1927. Sodanaikaisesta Finlandia-katsauksesta Jörn Donnerin esikoisfilmiin uuteen aamuun heräävästä Helsingistä, Suomen ensimmäisestä varhaisfeministisestä lyhytelokuvasta Kaurismäkien Rocky-parodiaan.
Mykkälyhäreitä säestää livenä musiikintekijä Laura Naukkarinen (LauNau).

Tervanpoltosta Rock’y VI:een -juhlasarjan ovat mahdollistaneet Audiovisuaalisen Viestinnän Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä Taiteen Edistämiskeskus. Sen ovat toteuttaneet yhteistyössä Risto Jarva -seura ry ja Kansallinen Audiovisuaalinen Instituutti.

HUOM! VAPAA PÄÄSY!!!

SARJA: HISTORIAN HAVINAA

-
Pidätämme oikeuden muutoksiin! Seuraa tätä kanavaa ja FB:tä tietääksesi niistä!