Tuttuun tapaan liput Kinon lippukaupasta: 10 x sarjalippu = 75€. Sarjalippu ei ole henkilökohtainen, eli sitä voi käyttää perhe, pariskunta tai kaveriporukka. Sarjalipun liput voi vaihtaa näytöskohtaisiin lippuun Kinossa tai meilaamalla lipputoiveensa: kino@mantyharju.fi

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo kuusivuotiaaksi! Ilokuvafestivaalia juhlistetaan koronarajoitusten mukaisesti, varovaisen toiveikkaasti ja toivoen pandemian varjon väistymistä - toisaalta pidetäänhän koko ajan festarilla mielessä niin itsemme kuin muiden suojeleminen tarttuvalta taudilta. 

Kinon pihalla väljästi ja hyvin ilmastoiduissa teltoissa istuen voi nauttia ihanien paikallisten yhteistyökumppaniemme Kaneliässän ja Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n antimista. Anniskelusta vastaa paikallinen pienpanimo Nilkko. 

Ruoka-ajat (MuRu ry) ovat klo 12-14 ja klo 17-19, muina aikoina Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat!  

Ruoka-aikoina tarjolla (myös vegaaneille sopiva) kasvisruoka sekä lihapohjainen lämmin ruoka. Molemmissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien herkkuja, mm. Vierulan tilan kasviksia, Kuvalan tilan lihaa ja kananmunia sekä Leskelän tilan vuoden ympäri ulkona laiduntavan ylämaankarjan luomulihaa.

 -

Usein ajateltuja ajatuksia:

Jaksaisikohan sitä lähteä tuollaisille festivaaleille?

Jos rakastat hyvän mielen elokuvia ja mukavaa seuraa, kulttuurielämyksiä ja hauskaa festaritunnelmaa, kannattaa raahautua paikalle!

 

No okei sitten, mutta missä Mäntyharju on?

Mäntyharju on reilun kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä, alle puolentoista tunnin päässä Lahdesta, puolen tunnin matkan päässä Kouvolasta ja n. 20 minuutin junamatkan päässä Mikkelistä. Voit myös ajaa omalla autolla tai ottaa bussin. Tietenkään myöskään pyörällä, rikshalla, jalan tuleminen ei ole kiellettyä, mutta varaa riittävästi matka-aikaa... :)

 

Missä elokuvat näytetään?

Mäntyharjulla on maanmainio  kunnan ylläpitämä Kino Mäntyharju, jonka tekniikka on huippuluokkaa ja paikkoja on yli 200!

 

Mistä lippuja saa?

Ilokuvafestivaalin esityksiin myydään lippuja Kinon aulassa, Kompantie 22. 

Suosittelemme  kuitenkin kesällä 2021 nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin. 

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä! 

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko. 

Toki lippuja saa myös Kinon tiskiltä, jossa palvellaan keskiviikosta lauantaihin klo 11-22 ja sunnuntaina klo 11-20.

-

Paljonko liput maksavat?

Festivaalin näytöskohtaiset liput ovat 10 euroa/kpl. Linkit lippukauppaan löytyvät ohjelmistosivuilta elokuvan nimen jälkeen.

10 elokuvan sarjalipun saa 75 euron hintaan - se ei ole henkilökohtainen, eli kaverukset, pariskunnat, perheet voivat jakaa sarjalippuja.

HUOM! Sarjaliput vaihdetaan näytöskohtaisiin lippuihin Kinossa ja mieluiten ennen festivaalia meilaamalla kopio sarjalipusta sekä lista elokuvanäytöksistä, joihin haluaa lipun. Kinosta lähetetään näytöskohtaiset liput, joita näyttämällä esim. puhelimesta pääsee näytökseen.

Tänä vuonna Ilokuvapassi ei ole käytössä koronarajoitusten takia.

 Sarjaliput löytyvät täältä

Kinon lippukauppa on täällä

 

Haluaisin tulla, mutta mistä katto pään päälle?

Huoneita kannattaa tiedustella lähialueen majoituspaikoista, kuten Villa Aurorasta, B&B Pinuksesta, sekä mökkejä vuokraavilta yrittäjiltä. Myös viehättävä Linkkumylly mökkeineen palvelee Sarkaveden rannalla. Kesän uutuus on Tuustaipaleen luontohotelli, jossa isännöivät Ilokuvafestivaalin ruoasta vastaavat makutaiturit Riitta ja Isto.

Mäntyharjun keskustassa voi kysellä myös paria asuntoa Ravintola Krouvista. Jos sinulla on auto, hieman kauempaa löytyy laadukasta majoitusta esim. Woikoski Feeling - hotellista ja aitoista.

Jos olet majoitusta vailla, kannattaa olla yhteydessä: roosa@me.com, kerro tarpeesi ja yritämme auttaa!

 

Nälkä! Jano! Mitä syödään/juodaan?

Kinon pihasta löytyy Ilokuvafestivaalin ajan (ei kuitenkaan vielä bonuspäivänä keskiviikkona!) Kaneliässän kahvila sekä Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n herkkubistro: lounas klo 12-14 ja illallinen klo 17-19. 

MuRu ry panostaa paikallisten tuottajien laadukkaisiin raaka-aineisiin, ja tarjolla on aina myös vegaaneille sopiva kasvisruoka-annos sekä liharuoka-annos, jossa käytetään esim. Leskelän tilan Highland-karjan luomulihaa tai Kuvalan tilan porsaanlihaa. 

Anniskelusta vastaa paikallinen pienpanimo Nilkko Brewing- oluiden lisäksi saatavana myös viinejä ja kuohuvaa!

Jos haluat uskaltautua Mäntyharjun megapoliksen villiin sykkeeseen, on keskustassa (n. 700-800m kävelymatka) mm. Ravintola Rosmarin, Kebab-Pizzeria Dada, Reissuravintola (S-Marketin talossa), Kurkiniemi, sekä kahviloita, baareja ja isoja ruokakauppoja. Salmelan taidekeskuksen yhteydessä on kesäravintola Kesäheinä, josta saa myös lounasta. Paikkakunnalla on myös thaimaalainen ruokapaikka, Krua Lawoe Thai Food!

Mitä muuta nähtävää siellä on?

Mäntyharjulla toimii mm. suosittu Taidekeskus Salmela, jonka näyttelyt ovat avoinna yleisölle kesällä päivittäin klo 11-18.

Iso-Pappilan museon sympaattiset näyttelyt kannattaa tsekata - Museokortti käy!

Salmelaa vastapäätä on Suomen toiseksi suurin puukirkko.

Mäntyharjulla on upea luonto ja paljon patikointi- ja melontareittejä - ja Repoveden kansallispuisto on kivenheiton päässä! Linkkumyllyn yrittäjät vuokraavat kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja myös Mäntyharjun aseman vuokrauspisteestä!

Lue lisää Mäntyharjun nähtävyyksistä ja kiinnostavista paikoista täältä!

Pyöriä voi vuokrata täältä!

 

* Sanotaanko 'Mäntyharjulla' vai 'Mäntyharjussa'?

Hyvä kysymys. Vastauksemme on ainakin tänään, että fiiliksen mukaan - molempia kuulee päivittäisessä käytössä. 'Mäntyharjussa'-koulukunta perustelee käyttämäänsä muotoa sillä, että paikkakunnalla ei itse asiassa ole oikeaa harjua. Paikalliset käyttävät yleensä tätä versiota.

Mutta meidän mielestämme 'Mäntyharjulla' kuulostaa huolettomammalta, lomamaisemmalta, kevyemmältä ja ystävällisemmältä. Joten se on nyt käyttämämme muoto, mutta sovella vapaasti oman mielesi mukaan!

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!