KESKIVIIKKO 29.7. 2020

Tyypillistä kyllä, lisäsimme ohjelmaan bonuspäivän (jälleen kerran) koska kaikki kivat elokuvat eivät vaan taaskaan mahtuneet neljään päivään, varsinkin kun tarvitaan enemmän taukoja väliin... :) Keskiviikkona koristelut ovat vaiheessa ja Kinon pihan palvelut eivät ole vielä toiminnassa, eli festivaali alkaa varsinaisesti torstaina, mutta elokuvan lumoon voi ottaa jo varaslähdön jo keskiviikkona!

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo 5-vuotiaaksi ja vielä hiukkasen sitäkin iäkkäämpi Mäntyharju viettää tänä vuonna peräti 425-vuotispäiviään! Ilokuvafestivaalia juhlistetaan koronarajoitusten mukaisesti, varovaisen toiveikkaasti ja toivoen pandemian varjon väistymistä - toisaalta pidetäänhän koko ajan festarilla mielessä niin itsemme kuin muiden suojeleminen tarttuvalta taudilta, josta ei edes vielä varmaan edes tiedetä kaikkea.

Kinon pihalla väljästi ja hyvin ilmastoiduissa teltoissa istuen voi nauttia ihanien paikallisten yhteistyökumppaniemme Kaneliässän ja Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n antimista torstaista sunnuntaihin. Anniskelusta vastaa iltaisin paikallinen pienpanimo Nilkko Brewing.

Ruoka-ajat (MuRu ry) ovat torstaista sunnuntain lounaaseen klo 12-14 ja klo 17-19, muina aikoina Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat! 

Ruoka-aikoina tarjolla vegaaneille sopiva kasvisruoka sekä lihapohjainen lämmin ruoka. Molemmissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien herkkuja, mm. Vierulan tilan kasviksia, Kuvalan tilan lihaa ja kananmunia sekä Leskelän tilan vuoden ympäri ulkona laiduntavan ylämaankarjan luomulihaa.

-

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä! Toki myös Kinon aulasta saat lippuja, tiski palvelee keskiviikosta lauantaihin 11-22 ja sunnuntaina 11-20.

Sarjalippu (10 elokuvaa = 70€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

-

12.30 CORGI - KUNINGATTAREN KOIRANPENTU
(The Queen’s Corgi) USA 2019 / Animaatio / 1h 25m / K7
Ohjaus: Vincent Kesteloot, Ben Stassen / Suomenkielinen ääniversio: Petri Hanttu
Rooleissa: Pete Parkkonen, Maria Ylipää,  Tommi Korpela, Jussi Lampi, Leena Uotila, Jukka Puotila

OSTA LIPPU


Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan kuninkaallisen perheen vallattomimpaan vintiöön! Brittihovin suloinen lellikkikoira Rex on tottunut ylelliseen elämään. Kuningattaren suosikkipennun huomionhakuisuus on omaa luokkaansa ja hän aiheuttaakin pienimuotoisen diplomaattisen katastrofin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ollessa illallisvieraana. Kateellisten koirakavereidensa pettämänä Rex lähtee Buckinghamin palatsista häntä koipien välissä ja joutuu uusille kulmille katukoirien pariin. Palatsin lämpöön ja herkkuihin tottuneelle Rexille tämä on täysin uusi maailma. Kuinka Rex pärjää uudessa ympäristössä? Selviytyykö hän takaisin kotiin kuningattaren luo? Matkalla sankarimme saa oppitunnin niin itsestään kuin ystävyydestä ja yhteistyön merkityksestä – ja valloittaa koko kansan sydämet.


Levittäjä: Cinemanse

 

-

14 TUULTEN TAOTTU MAA
(Tuulte tahutud maa) Viro 2020 / Dokumentti / 1h 3m / Sallittu
Ohjaaja: Joosep Matjus

OSTA LIPPU


Tuulten taottu maa on elokuva Viron villistä ja ainutlaatuisesta luonnosta. Tutustumme Viron mahtaviin maisemiin ja siellä asuviin eläimiin. Maisemat, jotkat ovat muovautuneet tuhansien vuosien aikana, kertovat muinaisista ajoista. Yksikään yksityiskohta ei ole ilmestynyt sattumalta, vaan on huolellisesti taottu kaikkien alkukantaisten voimien ja asukkaiden toimesta. Jokainen puu ja ruohonkorsi on huolellisesti veistetty, eläimiä on houkuteltu tai karkotettu, ääniä on lähestytty ja sovitettu kuoroksi. Maa on muovattu mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan. Esivanhempien pyrkimykset ja kauneuden tunne on säilyneet kuvioina maisemassa.Suomenkielinen puhe: Marko Putkonen

Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus
 

-

15.30 PIKKU NAISIA
(Little Women) USA 2019 / 2h15m / Sallittu
Ohjaus: Greta Gerwig
Rooleissa: Saoirse Ronan, Timothé Chalamet, Emma Watson, Meryl Streep, Chris Cooper

OSTA LIPPU

Ohjaaja-käsikirjoittaja Gerta Gerwig (Lady Bird) on tehnyt Pikku naisia -romaanista tulkintansa, joka pohjautuu kirjan ohella myös Louisa May Alcottin muihin teoksiin. Elokuvassa kirjailijan alter ego Jo March pohdiskelee fiktiivistä elämäänsä. Gerwigin versiossa Marchin sisarusten rakastettu tarina, jossa neljä nuorta naista ovat päättäneet elää elämäänsä omilla ehdoillaan, on sekä ajaton että ajankohtainen. Jo, Meg, Amy ja Beth Marchia esittävät Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ja Eliza Scanlen. Timothée Chalamet esittää heidän naapuriansa Laurieta, Laura Dern Marmeeta ja Meryl Streep täti Marchia.
https://press.sfstudios.fi/pressweb/583d6941483bf/line-up/cinema/5dfcf1af371ab/page?type=current

Levittäjä: SF Studios

-

18.15 TERÄSLEIDIT
Suomi 2020 / 1h33m
Ohjaus: Pamela Tola
Rooleissa: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Pirjo Lonka, Samuli Niittymäki, Heikki Nousiainen
 

OSTA LIPPU


75-vuotias Inkeri (Leena Uotila) on lyönyt miestään Tapiota (Heikki Nousiainen) paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Loppuelämän mittainen vankeus odottaa, mutta ennen sitä olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkerin on parasta lähteä nyt, kun on jo liian myöhäistä.

Isosiskojensa Railin (Seela Sella) ja Sylvin (Saara Pakkasvirta) kanssa Inkeri suuntaa matkalle vapauteen. Tien päällä kyytiin liftaa hurmaavaa nuorisoa, auto hajoaa ja yökerhossa tanssitaan syntisesti. Reissussa tapahtuu kaikkea sitä, mitä Sylvi ei kehtaa edes ääneen sanoa, mutta totuuden torvi Raili mielellään toitottaa.

Matkassa olevien mutkien kautta laitetaan uuteen uskoon niin menneisyyttä ja tulevaisuutta kuin perhe- ja parisuhteita. Perillä nuoruusmaisemissa paitsi päästetään irti, myös löydetään jotakin vuosien varrella kadonnutta.
 

-

20 KESÄMAA
Iso-Britannia 2020 / 1h39m
Ohjaus: Jessica Swale
Rooleissa: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton

OSTA LIPPU

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva lumoava draamaelokuva Kesämaa (Summerland) kertoo nuoresta, äkkiväärästä ja yksinäisestä kirjailijasta Alicesta (Gemma Arterton), joka vastentahtoisesti avaa kotinsa lontoolaiselle evakkopojalle, Frankille. Heidän välilleen kehittyy kuitenkin odottamaton ystävyys ja yhteys yli elämän ihmeellisen arvaamattomuuden. Tarinat myyttisestä Kesämaasta, elämästä kuoleman jälkeen, kuljettavat parivaljakkoa Englannin rannikon häikäisevässä kauneudessa ja valossa kohti uutta elämänvaihetta ja toisia mahdollisuuksia. Lopulta Alice saa Frankin myötä enemmän kuin olisi ikinä voinut toivoa.
Kesämaa on voimakas ja nykyaikainen elokuva Iso-Britannian lupaavimmalta kirjailijalta Jessica Swalelta, joka vastaa elokuvan käsikirjoituksen lisäksi koskettavasta ohjauksesta. Elokuva on raikas ilosanoma perheen ja rakkauden monista muodoista, vapaudesta valita omannäköinen elämä.

Levittäjä: Cinemanse
 

 

*Oikeudet muutoksiin pidätetään! :) Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä!

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös somessa: