KESKIVIIKKO 4.8.   

Festivaalin 'bonuspäivänä' nautiskellaan Ilokuvafestivaalin teemaan sopivista, jo levityksessä olevista elokuvista.


12  PERTSA JA KILU (Suomi) / K7 / 1h 25min 

Ohjaus: Taavi Vartia

Rooleissa: Olavi Kiiski, Oskari Mustikkaniemi, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Hannes Suominen, Veeti Kallio, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki

Kotkan pankki ryöstetään ja samoihin aikoihin katoaa arvokas huvijahti. Kun ryöstäjä yrittää päästä Tukholmaan tyttöystävänsä kanssa, joutuu hänen ohjastamansa huvijahti myrskyyn ja ajautuu karille. Ryöstösaalis painuu pohjaan jahdin mukana. 

Paikalle osuu kaksi poikaa, Pertsa ja Kilu, jotka pelastavat pariskunnan merestä. Totuus alkaa valjeta pojille vasta heidän kuullessaan ryöstöuutisesta. He ovat tietämättään pelastaneet pankkirosvon. Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, kun Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan pankkirosvo yrittää päästä nostamaan saaliin meren pohjasta. Myös poliisi jäljittää roistoa ja huvijahtia, joten kamppailu aikaa vastaan on käsin kosketeltava.

Kirjailija Väinö Riikkilän luomien hahmojen ympärille toteutettu täysverinen ja ajaton seikkailuelokuva on täynnä oivalluksia, mielikuvituksen vimmaa, jännitystä ja riemua. Ystävyys ja pelko sen rikkoutumisesta on temaattisesti myös vahvasti läsnä ja tekee elokuvasta pohjimmiltaan syvältä koskettavan kertomuksen.

TRAILER

LIPUT

 

13.45 JUNGLE CRUISE (Yhdysvallat) / K7 / 2h 7min 

Ohjaus: Jaume Collet Serra

Rooleissa: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jesse Plemons ja Paul Giamatti

Disneyn elokuva Jungle Cruise tarjoaa vauhdikasta kyytiä Amazonin viidakoissa letkeää herjaa heittelevän kippari Frank Wolffin (Johnson) ja pelottoman tutkijan tri Lily Houghtonin (Blunt) matkassa. Lily matkustaa Lontoosta Amazonin viidakkoseudulle ja turvautuu Frankin kyseenalaisiin opaspalveluihin heidän seilatessaan jokea Frankin ränsistyneellä paatillaLa Quilalla. Lily on päättänyt löytää ikivanhan puun, jolla on parantavia voimia ja joka voisi siis mullistaa lääketieteen tulevaisuuden.

TRAILER


 

16.15 IN THE HEIGHTS (Yhdysvallat) / S / 2h 23min 

Ohjaus: John M. Chu

Hamilton-musikaalin luoja ja Crazy Rich Asians -elokuvan ohjaaja tarjoavat kesän elokuvaelämyksen In the Heights, missä kadut on tehty musiikista ja pienistä unelmista tulee suuria…

Valot Washington Heightsin yllä… Kahvin tuoksu leijailee ilmassa 181st Streetin metroaseman luona, missä erilaiset unelmat luovat tämän elämää sykkivän tiiviin yhteisön. Kaiken keskiössä on sympaattinen ja vetovoimainen lähikaupan pitäjä Usnavi (Anthony Ramos), joka säästää jokaisen ylijäävän pennin toivoessaan, kuvitellessaan ja laulaessaan paremmasta elämästä.

In the heights -musikaalissa Lin-Manuel Mirandan musiikki ja lyriikat yhdistyvät ohjaaja John M. Chun eloisaan ja omaperäiseen kerrontaan. Chu ohjaa elokuvan Quiara Alegría Hudesin käsikirjoituksen pohjalta. Se perustuu musikaalinäytelmään, jonka Lin-Manuel Miranda on luonut Quaira Alegrían kirjaan pohjautuen.

TRAILER

 

19.15 LUOKKAKOKOUS (Suomi) / K12 / 1h 44min

Ohjaus: Renny Harlin / Rooleissa: Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa

Antti on ajautunut syvälle suomalaisen miehen epätoivoon. Työttömyys, yksinäisyys ja rahattomuus painavat ja porvoolaisen kamelin selkä on katkeamispisteessä. Pelastaakseen Antin itsetunnon ja mielenterveyden Tuomas ja Nippe päättävät viedä hänet sinkkuristeilylle, jonne päätyvät myös isä, kiinalainen mafia ja virolainen tappokone. Miehet huomaavat, että maailma on muuttunut, mutta pystyykö nelikymppinen muuttumaan? Itämeren aallokoissa jokainen mies joutuu kohtaamaan pimeimmät pelkonsa. Kuka nousee, kuka jää tuleen makaamaan?  Kenestä paljastuu action-sankari, kuka oppii puhumaan tunteista? Tämä ei ole miesten ensimmäinen rodeo, mutta onko se jollekulle se viimeinen reissu?

TRAILER

LIPUT

-

 

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!    

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.