LAUANTAI 1.8. 2020

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo 5-vuotiaaksi ja vielä hiukkasen sitäkin iäkkäämpi Mäntyharju viettää tänä vuonna peräti 425-vuotispäiviään! Ilokuvafestivaalia juhlistetaan koronarajoitusten mukaisesti, varovaisen toiveikkaasti ja toivoen pandemian varjon väistymistä - toisaalta pidetäänhän koko ajan festarilla mielessä niin itsemme kuin muiden suojeleminen tarttuvalta taudilta, josta ei edes vielä varmaan edes tiedetä kaikkea.

Kinon pihalla väljästi ja hyvin ilmastoiduissa teltoissa istuen voi nauttia ihanien paikallisten yhteistyökumppaniemme Kaneliässän ja Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n antimista. Anniskelusta vastaa paikallinen pienpanimo Nilkko.

Ruoka-ajat (MuRu ry) ovat klo 12-14 ja klo 17-19, muina aikoina Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat! 

Ruoka-aikoina tarjolla vegaaneille sopiva kasvisruoka sekä lihapohjainen lämmin ruoka. Molemmissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien herkkuja, mm. Vierulan tilan kasviksia, Kuvalan tilan lihaa ja kananmunia sekä Leskelän tilan vuoden ympäri ulkona laiduntavan ylämaankarjan luomulihaa.

-

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!

Sarjalippu (10 elokuvaa = 70€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

-

10 ERITYISET
(Hors normes) Ranska 2019 / 1h54m / K12

OSTA LIPPU

Erityiset on uusi lempeän huumorin värittämä draama kansainväliseksi hitiksi nousseen Koskemattomat -elokuvan tekijöiltä.
Bruno (Vincent Cassel) huolehtii vaikeasti autistisista, Malik (Reda Kateb) työskentelee hankalista oloista kotoisin olevien nuorten kanssa. Heidän aatemaailmansa ja taustansa ovat täysin erilaiset, mutta kun Malikin eksyneet sielut pääsevät auttamaan Brunon hoidossa olevia, uusia maailmoita avautuu kaikille.
Miesten väsymätön työpanos on kullan arvoinen, koska heidän suojattiensa kanssa ei tunnu pärjäävän kukaan muu. Virallisessa mielessä he operoivat Ranskan lainsäädännön harmaalla alueella. Kun Bruno ja Malik saavat eräänä päivänä vieraakseen sosiaalihuollon tarkastajat, heidän taistelunsa yhteiskunnan unohtamien puolesta on uhattuna.


Ohjaaja: Olivier Nakache, Eric Toledano
Pääosissa: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélèna Vincent

Levitys: Finnkino

-

12-14 Lounas - keskusteluja ja kiinnostavia vieraita
(KINO-ORKESTERIN SOUNDCHECK salissa)

-

14 TERAPIAA TUNISIALAISITTAIN (ENNAKKO)
(Un divan à Tunis) Ranska & Tunisia / 1h 28m / K7

OSTA LIPPU

Terapiaa tunisialaisittain on hurmaava elokuva ranskalaistuneesta psykoanalyytikosta Selmasta (Golshifteh Farahani), joka palaa kotiinsa Tunisiaan aikeenaan avata psykoanalyytikon vastaanotto. Selman bisnekset lähtevät käyntiin kompuroiden, sillä maan byrokratia kampittaa Selman suunnitelmia tavalla jos toisellakin. Vaikka tunisialaiset eivät julkisesti tunnusta minkään muotoista terapiaa tarvitsevansakaan, riittää Selman terapiadivaanille asiakkaista jonoksi asti, sillä yhden jos toisen paikkakuntalaisen mieltä tuntuu kaihertavan jokin salaisuus.

Ranskalais-tunisialainen komediallinen draama on myös ikkuna tämän päivän Tunisiaan. Maahan, joka elää vallankumouksen jälkeisiä murrosvuosiaan, ja jonka tiukan konservatiivisen pinnan alla puhaltavat jo aivan uudet tuulet. Elokuva sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla syksyllä 2019, jossa se myös voitti festivaalin yleisöpalkinnon.


Ohjaaja: Manele Labidi
Pääosissa: Golshifteh Farahani, Majandra Delfino

Levitys: Atlantic Film

-

16 KONSERTTI: YKSPIHLAJAN KINO-ORKESTERI

Airolan lahjakkaat ja suloääniset sisaret sekä muu Kokkolan Ykspihlajan musikaalinen väki hurmaa usein itse suomeksi kääntämillään iskelmillä. 

Elokuvamusiikkiin keskittynyt yhtye on perustettu alun perin Juho Kuosmasen mykkäelokuvan Romu-Mattila ja kaunis nainen ympärille. Sittemmin Kino-orkesteri on säveltänyt ja soittanut musiikkia myös Kuosmasen elokuviin Hymyilevä mies sekä Salaviinanpolttajat. Yhtye on kiertänyt esiintymässä elokuvafestivaaleilla Pietarista Berliiniin ja Cannesista Kaliforniaan.

OSTA LIPPU

 

-

18.30  ISÄNI MARIANNE
(Min pappa Marianne) Ruotsi 2020 / 1h 50m / Sallittu

OSTA LIPPU

Erottuaan poikaystävästään 28-vuotias Hanna palaa Alingsåsiin sijaiseksi paikallislehteen. Kun rakas isä, parrakas pappi, paljastaa, että hän oikeastaan haluaakin olla Marianne, menee Hannan koko elämä mullin mallin. Mutta Marianne-isälle ei ole paluuta entiseen, hän haluaa viimein olla sellainen kuin on. Hannalle tilanne on hämmentävä, hän kun ei tuntenutkaan itseään eikä isäänsä niin hyvin kuin luuli. Lämminhenkinen hyvän mielen tarina rohkeudesta olla oma itsensä ja onnesta, kun tulee rakastetuksi sellaisena kuin on.


Ohjaaja: Mårten Klingberg
Pääosissa: Vilhelm Blomgren, Mårten Klingberg, Hedda Stiernstedt, Rolf Lassgård, Lena Endre

Levittäjä: Nordisk Film

 

-

20.30  SEURAPELI (ENNAKKO)
Suomi 2020 / 2h / K12

OSTA LIPPU

Vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun sankari ei ilahdukaan yllätyksestä. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on ruotsalainen Hollywood-tähti. Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Ohjaus & käsikirjoitus: Jenni Toivoniemi
Näyttelijät: Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen.

Levittäjä: Nordisk Film

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin! Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä!

 

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!