PERJANTAI 31.7. 2020

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo 5-vuotiaaksi ja vielä hiukkasen sitäkin iäkkäämpi Mäntyharju viettää tänä vuonna peräti 425-vuotispäiviään! Ilokuvafestivaalia juhlistetaan koronarajoitusten mukaisesti, varovaisen toiveikkaasti ja toivoen pandemian varjon väistymistä - toisaalta pidetäänhän koko ajan festarilla mielessä niin itsemme kuin muiden suojeleminen tarttuvalta taudilta, josta ei edes vielä varmaan edes tiedetä kaikkea.

Kinon pihalla väljästi ja hyvin ilmastoiduissa teltoissa istuen voi nauttia ihanien paikallisten yhteistyökumppaniemme Kaneliässän ja Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n antimista. Anniskelusta vastaa paikallinen pienpanimo Nilkko.

Ruoka-ajat (MuRu ry) ovat torstaista sunnuntain lounaaseen klo 12-14 ja klo 17-19, muina aikoina Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat! Liity mukaan perjantai-illan yhteiselle illalliselle Kinon pihaan klo 18-19 - ruoka-aika alkaa jo klo 17 jos haluat 'varaslähdön'!

Ruoka-aikoina tarjolla vegaaneille sopiva kasvisruoka sekä lihapohjainen lämmin ruoka. Molemmissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien herkkuja, mm. Vierulan tilan kasviksia, Kuvalan tilan lihaa ja kananmunia sekä Leskelän tilan vuoden ympäri ulkona laiduntavan ylämaankarjan luomulihaa.

-

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!

Sarjalippu (10 elokuvaa = 70€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

-

10.30-11 AAMUKAHVIT

Kuppi kuumaa ja jutustelua Kinon pihassa tuttujen ja vieraiden kanssa.

-

11 AND THEN WE DANCED
(Da cven vicekvet) Ruotsi & Georgia 2019 / 1h53m / K12

OSTA LIPPU

Merab tanssii Georgian kansallisessa tanssiryhmässä partnerinsa Maryn kanssa ja unelmoi paikasta pääryhmässä. Hänen elämänsä mullistuu, kun karismaattinen Irakli liittyy ryhmään ja alkaa kilpailla samasta paikasta, herättäen myös uusia tunteita Merabissa. Merab on ennen pitkää ratkaisun edessä: seuratako sydäntänsä ja lähteä vanhoillisesta maailmasta jossa hän on kasvanut ja samalla riskeerata kaikki minkä vuoksi hän on taistellut.


Ohjaaja: Levan Akin
Pääosissa: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili

Levittäjä: Cinema Mondo

-

13.30  NUOREN NAISEN MUOTOKUVA
(Portrait de la jeune fille en feu) Ranska 2019 / 1h59m / K12

OSTA LIPPU

1700-luvun Ranskassa nuori taiteilija Marianne saa tehtäväkseen maalata nuoresta Héloïsesta muotokuvan – tämän tietämättä. Malliksi tarkoitettu Héloïse nimittäin kieltäytyy poseeraamasta taiteilijoille enteillen, että maalaus on tarkoitettu naimakauppoja avittamaan. Marianne esitelläänkin tälle seuraneitinä. Mariannen tehtäväksi jää Héloïsen piirteiden mieleen painaminen päivisin pitkien kävelyretkien aikana ja muotokuvan toteuttaminen salassa yön pimeinä tunteina. Päivä päivältä naiset lähentyvät, mutta Héloïsen häiden lähestyessä huumaava vapauden aika on auttamatta tulossa päätökseensä.


Ohjaaja: Céline Sciamma
Pääosissa: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino

Levittäjä: Cinemanse

-

16  MARYAM
(The Perfect Candidate) Saudi-Arabia 2020  / 1h 44m / K7

OSTA LIPPU

Maryam (Mila Al Zahrani) pitää työstään pienessä sairaalassa Saudi-Arabian maaseudulla, vaikka osa miespotilaista kieltäytyykin hänen hoidostaan. Kun kutsu kansainväliseen saapuu lääkärikonferenssiin,  tuntee hän vihdoin itsensä arvostetuksi. Ilo muuttuu nopeasti pettymykseksi, kun viranomaiset vaativat häneltä isän suostumusta matkaan liian lyhyellä varoitusajalla.  Pettynyt Maryam päättää ottaa asiat omiin käsiinsä ja ilmoittautuu ehdokkaaksi tuleviin kunnallisvaaleihin haastaakseen patriarkaaliset perinteet.

Ohjaaja Haifaa al Mansour on Saudi-Arabian ensimmäinen naisohjaaja ja hänen esikoiselokuvansa Vihreä polkupyörä (Wadjda) on ensimmäinen Saudi-Arabiassa kuvattu elokuva. Maryam nähtiin Venetsian ja Toronton elokuvajuhlien ohjelmistossa syksyllä 2019.

Ohjaus: Haifaa Al Mansour
Rooleissa: Mila Al Zahrani

Levittäjä: Cinema Mondo

 

-

17.30-19 Illallinen / MuRu Musiikki & Ruoka ry - keskustelua ja kiinnostavia vieraita ja tuttuja

-

19 KONSERTTI: EERO HÄMEENNIEMI / Impromeditaatiokonsertti

Kuva: Aino Lappalainen

Eero Hämeenniemen konserttiin voit käyttää myös yhden elokuvalipun sarjalipustasi, sarjalippulaisten lippuvaraukset: kino@mantyharju.fi.

OSTA LIPPU

-

21 EDEN (ENNAKKO)
Suomi 2020 / 1h 33m / K7

OSTA LIPPU

Viikon mittainen rippileiri keskellä kauneinta kesää ja nuoriso koolla. Itsevarma älykkö Aliisa (Aamu Milonoff), seurueensa keskipiste Jenna (Linnea Skog) ja hiljainen ja herkkä Panu (Bruno Baer) joutuvat leirillä vastatusten itsensä, muiden ja vähän järjestelmänkin kanssa. Vanhemmat ovat jossakin kaukana vaatimuksineen, odotuksineen ja juhlajärjestelyineen. Innokas nuori pappi Tiina (Satu Tuuli Karhu) haluaa saada nuoret mukaan omaan riparikuplaansa. Jännitteet kasvavat, kun ihastumiset ja vihastumiset vuorottelevat järisyttävän viikon ajan. Jossakin vaiheessa jokaisen on luovuttava roolistaan ja nähtävä elämä uusin silmin.


Ohjaaja: Ulla Heikkilä  
Pääosissa: Aamu Milonoff, Linnea Skog, Bruno Baer, Amos Brotherus, Jere Ristseppä, Satu Tuuli Karhu, Tommi Korpela, Irina Pulkka

Levittäjä: Nordisk Film

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin! :) Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivua tietääksesi niistä!

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!