PERJANTAI 6.8. 2021

 

PERJANTAI 6.8

 

10 HYVÄ VAIMO (Ranska) / K7 / 1h 50min

Ohjaus: Martin Provost / Rooleissa: Juliette Binoche, Yolanda Moreau, Noémie Lvovsky, Edouard Baer, François Berléand

Paulette (Juliette Binoche) on pyörittänyt yhdessä puolisonsa kanssa jo vuosia kotitalouskoulua, jonka tarkoitus on jalostaa nuorista naisista täydellisiä vaimoja. Kun Pauletten mies yllättäen kuolee, joutuu nainen huolehtimaan konkurssin partaalla olevasta yrityksestään itse ja järjestämään koko elämänsä uudelleen.

TRAILER

LIPUT

 

12.15 NOMADLAND (Yhdysvallat) / K7 / 1h 48min 

Ohjaus: Chloe Zhao / Rooleissa: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Swankie

Työnsä menettänyt Fern (Frances McDormand) pakkaa omaisuutensa pakettiautoon ja lähtee tien päälle elämään perinteisen yhteiskunnan ulkopuolella, nykypäivän nomadina. Chloé Zhaon kolmannessa ohjaustyössä esiintyvät myös oikeat nomadit Linda May, Swankie ja Bob Wells, jotka toimivat Fernin mentoreina ja kumppaneina tämän matkatessa läpi lännen loppumattoman avarien maisemien.

Elokuvalle myönnettiin Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinto, kaksi Golden Globe® -palkintoa ja kolme Oscaria - paras elokuva, paras ohjaus ja paras naispääosa.

TRAILER

LIPUT

14.30 MINARI (Yhdysvallat) / K12 / 1h 55min 

Ohjaus: Lee Isaac Chung / Rooleissa: Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan Kim

Minari on herkkä kuvaus juurtumisesta. Elokuva kertoo korealaissyntyisestä perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle etsimään omaa amerikkalaista unelmaansa. Perheen elämä mullistuu, kun ovela, pahasuinen mutta rakastava isoäiti saapuu entisestä kotimaasta asumaan heidän luokseen. Uusi elämä karulla seudulla on täynnä vastoinkäymisiä, mutta Minari näyttää, millaista voimaa ja sikeyttä perheessä voi olla, sekä sen, mitä koti todella tarkoittaa.

Kuuden Oscarin ehdokas (paras elokuva, ohjaus, miespääosa, naissivuosa, alkuperäinen käsikirjoitus, musiikki) ja Golden Globe -palkittu (paras ei-englanninkielinen elokuva).

TRAILER

LIPUT

 

16.45 YHDET VIELÄ (Tanska) / K12 / 1h 57min

Ohjaus: Thomas Vinterberg / Rooleissa: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie

Tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva ja tuore Oscar-voittaja (Paras vieraskielinen elokuva), Yhdet vielä on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä. Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen.

Yhdet vielä sai Oscarin parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa ja se oli ehdolla myös parhaan ohjauksen Oscarista. BAFTA-ehdokkuuksia elokuvalla oli kaikkiaan neljä (Paras ei-englanninkielinen elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus, paras näyttelijä). Elokuva tyhjensi jo joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot.

TRAILER

LIPUT

 

19 ISÄ (Iso-Britannia) / K12 / 1h 37min (ENNAKKO!)

Ohjaus: Florian Zeller / Rooleissa: Anthony Hopkins, Olivia Colman

Anthony (Oscar-voittaja Anthony Hopkins) on oikukas ja tavattoman itsenäinen 81-vuotias Lontoossa asuva mies. Anthony ei lainkaan kaihda näyttää kerta toisensa jälkeen ovea hoitajille, joita hänen tyttärensä Anne (Oscar-voittaja Olivia Colman) palkkaa ikääntyvän isänsä avuksi. Kun Anne joutuu muuttamaan Pariisiin, on avuntarve akuutti, mutta kuinka saada itsepäinen isä hyväksymään tilanne? Kun Anthony yrittää ymmärtää mitä kaikkea hänen ympärillään tapahtuu, hän ajautuu epäilemään läheisiään, omaa muistiaan ja sitä mistä pala palalta murenevassa arjessa onkaan kyse. Tytär Anne puolestaan kamppailee lujasti yrittäessään tehdä oikeita valintoja.

Isä palkittiin Oascarilla parhaan miespääosan (Anthony Hopkins) ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen (Florian Zeller, Christopher Hampton) kategorioissa. Kaikkinaan kuusi Oscar-ehdokkuutta saanut Isä palkittiin myös kahdella Bafta:lla ja se on voittanut palkintoja lukuisilla festivaaleilla.

TRAILER

LIPUT

 

21 AMMONITE (Iso-Britannia) / K16 / 1h 57min 

Ohjaus: Francis Lee / Rooleissa: Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones

Mary Anning (Kate Winslet) on ansioitunut, mutta vaille arvostusta jäänyt fossiilien keräilijä 1800-luvun Englannin etelärannikolla. Hän on jo tehnyt uransa suurimmat löydöt ja keskittyy keräilemään turisteille elättääkseen itsensä ja sairaan äitinsä. Kun varakas vierailija haluaa vaimonsa Charlotte Murchisonin (Saoirse Ronan) Maryn oppiin, ei hänellä ole varaa kieltäytyä. Ylpeä ja työnsä vakavasti ottava Mary ottaa aluksi yhteen uuden oppilaansa kanssa, mutta täysin erilaisista lähtökohdista olevien naisten välille syntyy ennen pitkää vahva side.

TRAILER

LIPUT

-

Ruoka-ajat Kinon pihassa: 

- MuRu ry:n lounas klo 12-14 ja illallinen klo 17-19 

- Kahvila Kaneliässä palvelee n. klo 10-19. 

*Oikeudet muutoksiin pidätetään! :) Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä! 

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin. 

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!    

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!