SUNNUNTAI 2.8. 2020

 

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo 5-vuotiaaksi ja vielä hiukkasen sitäkin iäkkäämpi Mäntyharju viettää tänä vuonna peräti 425-vuotispäiviään! Ilokuvafestivaalia juhlistetaan koronarajoitusten mukaisesti, varovaisen toiveikkaasti ja toivoen pandemian varjon väistymistä - toisaalta pidetäänhän koko ajan festarilla mielessä niin itsemme kuin muiden suojeleminen tarttuvalta taudilta, josta ei edes vielä varmaan edes tiedetä kaikkea.

Kinon pihalla väljästi ja hyvin ilmastoiduissa teltoissa istuen voi nauttia ihanien paikallisten yhteistyökumppaniemme Kaneliässän ja Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n antimista. Anniskelusta vastaa paikallinen pienpanimo Nilkko.

Ruoka-ajat (MuRu ry) ovat klo 12-14 ja klo 17-19, muina aikoina Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat! 

Ruoka-aikoina tarjolla vegaaneille sopiva kasvisruoka sekä lihapohjainen lämmin ruoka. Molemmissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien herkkuja, mm. Vierulan tilan kasviksia, Kuvalan tilan lihaa ja kananmunia sekä Leskelän tilan vuoden ympäri ulkona laiduntavan ylämaankarjan luomulihaa.

-

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!

Sarjalippu (10 elokuvaa = 70€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

-

11 UUSILLE POLUILLE - ILMAISNÄYTÖS! TERVETULOA!
Suomi 2020 / 52 min / dokumentti / Sallittu
Ohjaus: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Uusille poluille -dokumenttielokuva näyttää katsojalle, mitä mikkeliläisen yrittäjän elämässä tapahtui sen jälkeen, kun hän pakkasi tyttärinensä neljä hevosta ja koirat kyytiin ja muutti Espanjan Aurinkorannikolle asumaan joulukuussa 2016.

Filmi on tarina yrittäjyyden kiroista ja iloista, perheen merkityksestä ja siitä, mikä ihmiselle lopulta on elämässä tärkeintä.

 

-

12.30 MIINAVAARA!
Suomi 2001 / 1h 28m / dokumentti / Sallittu
Ohjaus: Lasse Naukkarinen

OSTA LIPPU


Mukana Miina Äkkijyrkkä & Lasse Naukkarinen
+ mahdollisuus vierailla Taidekeskus Salmelan näyttelyssä Miina Äkkijyrkän opastamana.

Kuvanveistäjä ja alkuperäiskarjarodun suojelija Miina Äkkijyrkkä on voimakkaita intohimoja herättävä henkilö. Miina on poikkeusihminen, joka on tehnyt niin poikkeuksellisen rohkeita kuin poikkeuksellisen outojakin tekoja. Häntä vihataan intohimoisesti - mutta myös ihaillaan ja rakastetaan.

Dokumentaristi Lasse Naukkarinen on seurannut ja kuvannut usean vuoden ajan Miinan elämää. 1988 hän ohjasi "Nautavaellus" -dokumentin, jossa Miina tuo alkuperäisrotuisen karjansa Helsinkiin halki Suomen. Miinavaara! -dokumentin aiemmin kuvattuja tapahtumia ovat Pilli-tyttären synnytys Naistenklinikalla vuonna 1990, sonnilla ajo Artjärvellä kuusi vuotta myöhemmin sekä Skatan tilan siunaus vuonna 1996.

Miinavaara! -dokumentti nivoo Lasse Naukkarisen aiemmin kuvaaman materiaalin yhteen Miinan nykyiseen elämään Skatan tilalla, Helsingin Vuosaaressa. Siellä Miina kasvattaa alkuperäiskarjaansa ja taistelee tilansa jatkuvuuden puolesta ajautuen ajoittain ristiriitaan alkuperäiskarjaan soveltumattomien EU-direktiivien ja viranomaisten kanssa.

Kopio: KAVI

-

14.15  KIITOS TILAUKSESTASI  
(Sorry We Missed You) Englanti 2019 / 1h41m / K12

OSTA LIPPU

Ricky ja hänen perheensä ovat olleet jo pitkään pulassa velkojensa kanssa. Kun lupaava tilaisuus tehdä lisätienestiä lähettinä ilmaantuu, Ricky tarttuu oljenkorteen. Mutta itsenäiseksi mainostettuun työhön franchise-yrittäjänä kuuluu lukuisia sudenkuoppia. Myös Rickyn vaimon työ hoitajana on raskasta, ja paineiden alla perheen välit alkavat rakoilla.

Yhteiskunnallisia aiheita herkkyydellä tarkkaileva Ken Loach (mm. Cannes-voittaja I, Daniel Blake) kuvaa uudessa elokuvassaan vuoden 2008 finanssikriisin jälkeistä todellisuutta, uutta taloutta jossa työntekijöiden oikeudet kapenevat.


Ohjaaja: Ken Loach  
Pääosissa: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Phys Stone, Katie Proctor

Levitys: Finnkino

 


 

-

16.15  JÄÄHYVÄISET
(The Farewell) USA & Kiina 2019 / 1h 40m / Sallittu

OSTA LIPPU

New Yorkissa asuva kiinalais-amerikkalainen Billi (Awkwafina) saa kutsun kotiin Changhuniin viettämään sukulaishäitä. Lääkärit ovat kertoneet että perheen rakastetulla matriarkalla, isoäiti Nai Nailla on vain pari viikkoa elinaikaa. Kiinalaisen tavan mukaan perhe on salannut sairauden isoäidiltä. Häät ovat hyvä tekosyy saada suku kokoon jäähyväisiä varten. Lulu Wangin ohjaama Jäähyväiset on hauska ja koskettava perhetarina, joka perustuu tosielämän valheeseen.


Ohjaaja: Lulu Wang
Pääosissa: Zhao Shuzhen, X Mayo, Awkwafina

Levitys: Cinema Mondo

 

-

18 WEATHERING WITH YOU

(Tenki no koi) / Japani 2019 / Animaatio / 1h 52m / K7

Ohjaus: Makoto Shinkai

OSTA LIPPU

Joka vuosi palkitsemme Ilokuvafestivaalin nuoret taustavoimat, Kino Mäntyharjun ja Mäntyharjun nuorisotoimen väsymättömät puuhamuurahaiset ja työmyyrät, elokuvalla festivaalin päätteeksi. Koska olemme yhtä suurta perhettä, lisäämme lipunmyynnin tähän bonuselokuvaan pian, liittykää seuraan nauttimaan ihanasta ja kauniista Makoto Shinkain anime-elokuvasta!

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin! Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä!

 

 

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!