SUNNUNTAI 8.8. 2021

 

SUNNUNTAI 8.8. 2021

Perinteiseen dokumenttipäiväämme on livahtanut muutama 'jänis', kuten koko perheelle ja lapsiyleisölle tarkoitettu Beatrix Potterin Petteri Kaniini -hahmo, sekä ruotsalaisohjaaja Roy Anderssonin viimeisin elokuva - se on tosin tarkoitettu katsottavaksi yhdessä ohjaajan henkilökuvan kanssa! :)

 

10 PETTERI KANIINI: KANI KARKUTEILLÄ / K7 / 1h 34min  

Ohjaus: Will Gluck / Ääninäyttelijät: Antti LJ Pääkkönen, Jarkko Niemi, Pihla Penttinen, Alina Tomnikov, Essi Hellén, Ilkka Villi

Petteri Kaniini, kujeileva ja seikkailuja rakastava sankari palaa uudessa elokuvassa Petteri Kaniini: Kani karkuteillä. Bea, Thomas ja kanit muodostavat ihanan eriskummallisen perheen, jossa Petteri ei yrityksistään huolimatta pääse vekkulimaisesta maineestaan eroon. Päätyessään seikkailuillaan puutarhan ulkopuolelle Petteri löytää itsensä maailmasta, jossa kujeilua arvostetaan. Mutta hänen perheensä joutuessa vaaraan häntä etsiessään Petterin on päätettävä, millainen kani hän haluaa olla. 

TRAILER

LIPUT

 

11.30 MEREN TUOMAT  -K7/5-  57min 

Ohjaus: Anna Antsalo / Dokumentin henkilöt: Rob Arnold, Jolanda Bos, Lonneke Beukenholdt, Shigeo Hayashi

Rantojen haravoijat, ”beachcombers”, ovat ihmisiä, jotka kulkevat rantaviivoja etsien aarteita. Merivirtaukset kuljettavat rannoille tavaraa. Jotkut rannat ovat täynnä hehkulamppuja, toiset valtaavat Lego-palikat tai muinaiset luut.

Elokuva seuraa kolmea rantojen aarteiden etsijää. Cornwallissa asuva Rob ei voi jättää roskia rannalle, jos hän on koskettanut niitä. Rantojen siivoamisesta on tullut hänelle intohimo. Rob näkee itsensä kansalaistieteilijänä ja hän kerää esineitä merikonttiin, joka on täynnä löytöjä rannoilta. Jolanda on hollantilainen arkeologi, joka tutkii esineiden eroosiota ymmärtääkseen ajan vaikutuksen niihin. Tavaratäyteinen elämämme muodostaa näkyvän arkeologisen kerroksen planeetallemme. Shige, japanilainen taideopettaja, pelkää merta. Hän uskoo, että rantaviiva on elämän ja kuoleman raja.

Meren tuomat on ohjannut ja käsikirjoittanut Anna Antsalo ja kuvannut Susumu Miyazu yhdessä Antsalon kanssa. Elokuvan musiikin on säveltänyt Tapani Rinne, leikannut Okku Nuutilainen ja äänisuunnittelija on Tuomas Skopa. Elokuvan on tuottaneet Venla Hellstedt ja Juha Löppönen Tuffi Filmisille.

TRAILER

LIPUT

 

13.00 NÄIN PILVET KUOLEVAT / K7 / 1h 20min

Ohjaus: Tuija Halttunen

Ilmastotutkija Hannele Korhosella on unelma: olla maailman paras työssään ja saada siitä tunnustusta. Korhosen elämä muuttuu dramaattisesti kun Arabiemiraatit myöntävät hänelle 1,5 miljoonan dollarin tutkimusapurahan selvittääkseen miten saada satamaan pilvet rutikuivalla aavikolla. Mahdollisuus näin isoon tutkimukseen kuulostaa täydelliseltä. Mutta hiljalleen Hannele ymmärtää, että rahoittajilla on oma agendansa. Hänen intonsa laantuu ja muuttuu eettiseksi konfliktiksi. Jos Hannele onnistuu, onko hän valmis hyväksymään seuraukset, jotka pilvien hallinnasta voi seurata? Mikä on kunnianhimon lopullinen hinta?

TRAILER

LIPUT

 

14.30 KOHTI ÄÄRETÖNTÄ (Ruotsi) / K12 / 1h 16min

Ohjaus: Roy Andersson

Unenomainen naisääni johdattaa meidät elämän suurien ja pienten tapahtumien ääreen; pariskunta leijuu sodan runteleman Kölnin päällä, isä pysähtyy solmimaan tyttärensä kengännauhat kaatosateessa ja kolme teinityttöä tanssii kahvilan edessä. Roy Anderssonin uusi elokuva on elämän ja olemassaolon kaleidoskooppi.

Naapurimaan velhoa Roy Anderssonia on kutsuttu pohjoismaisen kurjuuden kuninkaaksi. Mutta Andersson lentää kepeästi kaikkien määritelmien yli, ohi ja ali. Anderssonin maailmassa ollaan samanaikaisesti proosallisen yleviä ja ryvetään kurjuuden pohjamudissa. Kaiken takana on sydämellinen nauru ihmisyydelle.

TRAILER

LIPUT


 

16.00 ROY ANDERSSON: IHMISENÄ OLEMISESTA (Iso-Britannia) / S / 1h 32min 

Ohjaus: Fred Scott

Roy Andersson: Ihmisenä olemisesta päästää meidät kurkistamaan verhojen välistä miten Roy toimii, miten hän rakentaa maailmaansa, ja mikä pitää ohjaajan kaleidoskoopin käynnissä. Dokumentti kertoo arkailematta myös siitä, miten mahdotonta ja koko elämän nielevää, sekä saman aikaisesti loisteliasta ja anteliasta Roy Anderssonin kanssa työskenteleminen voi olla.

TRAILER

LIPUT

 

17.30 TULEN SIELU*  ohj. Tarja Pyhähuhta

Suomalainen perinnemaisema kehystää ikiaikaista tarustoa sukupolvisuudesta, jossa tuli symboloi intohimoa ja rakkautta tähän maahan ja ihmisiin. Tuli sytyttää valon ja voiman pimeyden keskelle – lämmön sydämeen. Mystinen tarina tulen voimasta kuvin ja elein.  

*Paikallinen dokumentti! Vapaa pääsy!

-

Ruoka-ajat Kinon pihassa:   

- MuRu ry:n lounas klo 12-14 ja illallinen klo 17-19   

- Kahvila Kaneliässä palvelee n. klo 10-19.   

*Oikeudet muutoksiin pidätetään! :) Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä!   

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.   

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!    

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

 

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!