TORSTAI 30.7. 2020

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo 5-vuotiaaksi ja vielä hiukkasen sitäkin iäkkäämpi Mäntyharju viettää tänä vuonna peräti 425-vuotispäiviään! Ilokuvafestivaalia juhlistetaan koronarajoitusten mukaisesti, varovaisen toiveikkaasti ja toivoen pandemian varjon väistymistä - toisaalta pidetäänhän koko ajan festarilla mielessä niin itsemme kuin muiden suojeleminen tarttuvalta taudilta, josta ei edes vielä varmaan edes tiedetä kaikkea.

Kinon pihalla väljästi ja hyvin ilmastoiduissa teltoissa istuen voi nauttia ihanien paikallisten yhteistyökumppaniemme Kaneliässän ja Mäntyharjun Musiikki & Ruoka ry:n antimista. Anniskelusta vastaa paikallinen pienpanimo Nilkko.

Ruoka-ajat (MuRu ry) ovat klo 12-14 ja klo 17-19, muina aikoina Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat! 

Ruoka-aikoina tarjolla vegaaneille sopiva kasvisruoka sekä lihapohjainen lämmin ruoka. Molemmissa on käytetty mahdollisuuksien mukaan paikallisten pientuottajien herkkuja, mm. Vierulan tilan kasviksia, Kuvalan tilan lihaa ja kananmunia sekä Leskelän tilan vuoden ympäri ulkona laiduntavan ylämaankarjan luomulihaa.

-

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!

Sarjalippu (10 elokuvaa = 70€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

-

10.30-11 Aamukahvit

Vaihda kuulumiset päivän ensimmäistä elokuvaa odotellessa

-

11  PEANUT BUTTER FALCON
USA 2019 / 1h37m / K12

OSTA LIPPU

SXSW-festivaalin yleisön suosikkielokuva, 'nykyajan Forrest Gump'. Little Miss Sunshine -elokuvan tuottajien sydämellisessä uutuusteoksessa Zak, jolla on Downin oireyhtymä, karkaa hoitokodistaan ja lähtee tavoittelemaan suurta unelmaansa tulla showpainijaksi. Matkan varrella mukaan liittyy kaikenkarvaisia hahmoja, joista muodostuu eräänlainen 'pop-up -perhe'.

Ohjaaja: Michael Schwartz, Tyler Nilson
Pääosissa: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church Bruce Dern, John Hawkes

Levittäjä: Cinemanse

 

 

13.30   FABIENNEN MUISTELMAT
(La verité) Ranska 2019 / 1h47m / Sallittu

OSTA LIPPU

Suuri elokuvatähti Fabienne elää rakastavien ja ihailevien miesten ympäröimänä. Kun hänen muistelmateoksensa ilmestyy, tytär saapuu vierailemaan New Yorkista Pariisiin aviomiehensä ja nuoren tyttärensä kanssa. Naisten kohtaaminen on jännitteiden täyttämä: ilmoille lauotaan totuuksia ja tunnustuksia, kun mennyt näyttäytyy eri valossa äidille ja tyttärelle.

FABIENNEN MUISTELMAT on Shoplifters – perhesalaisuuksia -elokuvan ohjanneen Kore-Eda Hirokazun ensimmäinen Japanin ulkopuolella kuvattu elokuva. Pääosissa nähdään ranskalaisen elokuvan suuret legendat Catherine Deneuve ja Juliette Binoche.


Ohjaaja: Kore-eda Hirokazu
Pääosissa: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clementine Grenier

Levittäjä: Cinema Mondo

 

 

15.30  LA BELLE EPOQUE - ELÄMÄMME KAUNEIN AIKA
(La Belle Époque) Ranska 2019 / 1h 55m / K12

OSTA LIPPU

Kuusikymppinen Victor (Daniel Auteuil) elää yltäkylläistä elämää väljähtyneessä avioliitossa Marianne-vaimonsa (Fanny Ardant) kanssa. Lopulta Marianne näyttää ovea teknologiaa vastustavalle tylsimykselle. Samaan aikaan Victor saa tarjouksen poikansa vanhalta ystävältä Antoinelta (Guillaume Canet), joka haluaa korvata Victorille vanhasta hyvän teon. Hän antaa Victorille mahdollisuuden vierailla missä tahansa ajassa elämysfirmansa puitteissa. Victor valitsee vuoden 1974, kun hän ensimmäistä kertaa tapasi Mariannen lyonilaisessa La Belle Époque -kahvilassa.


Ohjaaja: Nicolas Bedos
Pääosissa: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

Levittäjä: Atlantic Film

 

-

18 JUDY
USA 2019 / 1h58m / K12

OSTA LIPPU

Talvella 1968 legendaarinen laulaja ja näyttelijä Judy Garland (Renée Zellweger) saapuu keskelle svengaavaa Lontoota esiintyäkseen viiden viikon ajan loppuunmyydyille konserttisaleille. Hänen rakettimaisesta nousustaan kansainväliseksi elokuvatähdeksi Ihmemaa Ozin pääosan siivittämänä on kulunut 30 vuotta. Valmistautuessaan esityksiin, taistellessaan managerinsa kanssa, lumotessaan säestäjänsä ja muistellessaan uraansa ystävien ja fanien kanssa, hänen terävä älynsä ja lämmin persoonansa ovat aina läsnä. Hänen ikuiseen rakkauden kaipuuseensa vastaa myrskyisä romanssi Mickey Deansin kanssa, josta on pian tulossa hänen viides aviomiehensä.


Ohjaaja: Ruper Goold
Pääosissa: Reneé Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon

Levittäjä: Finnkino

 

-

20.30  WOMAN AT WAR
(Kona fer í stríð) Islanti 2018 / 1h41m / Sallittu

OSTA LIPPU

Viisikymppinen Halla on päivisin iloinen kuoronjohtaja, mutta iltaisin hän vetää hupun päähän ja lähtee toteuttamaan toista kutsumustaan, sabotoimaan ekoaktivistina islantilaisen energiayhtiön toimintaa. Keskellä vauhtia ja vaarallisisa tilanteita tarjoavaa kaksoiselämäänsä Halla saa tietää, että hänen unelmansa vuosien takaa on sittenkin toteutumassa; hänen adoptioanomuksensa on hyväksytty ja hän voi pian olla pienen tytön äiti. Benedikt Erlingssonin (Of Horses and Men) ohjaama elokuva on omaperäinen ja ajankohtainen kuvaus rohkeudesta sekä oikeasta ja väärästä, ja se sisältää juuri oikean määrän islantilaista eksotiikkaa ja huumoria. Elokuva voitti Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon vuonna 2018.

Ohjaus: Benedikt Erlingsson
Rooleissa: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada, Jörundur Ragnarsson

Levitys: Scanbox Entertainment

 

 

*Oikeudet muutoksiin pidätetään! :) Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä!

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!