TORSTAI 5.8. 2021

 

TORSTAI 5.8.

Ilokuvafestivaalin ensimmäisenä päivänä kerrataan koronarajoitusten aikana tulleita kotimaisia pieniä helmiä, jos ne singahtivat ohitsesi, tai et päässyt teatteriin ennen rokotuksia...

 

10 NAURUN VARJOLLA  / K7 / 1h 28min   

Ohjaus: Reetta Aalto / Rooleissa: Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson

Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria (Elena Leeve) osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita (Saartamo, Lawson ja Sirje). Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

TRAILER

LIPUT


12 IKUISEEN RAUHAAN / K7 / 1h 20min   

Ohjaus: Ville Suhonen / Ääninäyttelijät: Joonas Saartamo, Elena Leeve, Vilma Melasniemi, Olavi Uusivirta, Lauri Tilkanen, Hannu-Pekka Björkman

Ikuiseen rauhaan on Ville Suhosen dokumenttielokuva pasifisti Arndt Pekurisesta (1905-1941). Pekurinen puhui väkivallattomuuden, aseistakieltäytymisen ja rauhan puolesta, ja sai tukea toiminnalleen ympäri maailmaa. Hänen maailmankatsomuksensa törmäsi Suomessa kuitenkin aikakauden nationalistiseen ja militaristiseen ilmapiiriin. Häntä pidettiin häirikkönä, petturina ja maskuliinisuuden irvikuvana. Elokuva on universaali ja ajaton kertomus mielipiteidensä vuoksi vainotusta ihmisestä. Samalla se on kuvaus nuoren itsenäisen Suomen heikosta sietokyvystä toisinajattelijoita kohtaan.

TRAILER

LIPUT


14 ELÄMÄÄ KUOLEMAN JÄLKEEN / K7 / 1h 21min  

Ohjaus: Klaus Härö / Rooleissa: Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart

Nissen vaimo on juuri kuollut, mutta koska Nisse (Peik Stenberg)  on jo surutyönsä tehnyt, ovat jäljellä enää käytännön järjestelyt. Nisse päättää, että hautajaisista tulee pienet ja ilman vieraita, jotka ottavat osaa ja valittelevat surua. Ystävät ja sukulaiset lähettävät kuitenkin kukkia ja soittelevat jatkuvasti. Nissen poika Stefan (Martin Paul) yrittää parhaansa mukaan luovia ja pysyä Nissen perässä ja saa lopulta isältään tehtäväksi kertoa hautajaisvieraille ettei heitä kaivata muistotilaisuuteen. Myös Nissen sisko Elsa (Lena Labart) saapuu paikalle, muuttaen asumaan Nissen taloon, entiseen lapsuudenkotiinsa. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Klaus Härö (Postia pappi Jaakobille, Miekkailija, Äideistä parhain ja Tuntematon mestari).

TRAILER

LIPUT


16 ENSILUMI (Suomi) / S / 1h 22min  

Ohjaus: Hamy Ramezan / Rooleissa: Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Kimiya Eskandari,  Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi

Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi.

Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja The Salesman).

TRAILER

LIPUT

 
18  METSÄJÄTTI  (Suomi) / K7 / 1h 28min

Ohjaus: Ville Jankeri / Rooleissa: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.

TRAILER

LIPUT

 
20  TOVE (Suomi) / K12 / 1h 55min

Ohjaus: Zaida Bergroth / Rooleissa: Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa - nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa - eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä - mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä. 

Tove on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä. 

TRAILER

LIPUT

-

Ruoka-ajat Kinon pihassa:

- MuRu ry:n lounas klo 12-14 ja illallinen klo 17-19

- Kahvila Kaneliässä palvelee n. klo 10-19

*Oikeudet muutoksiin pidätetään! :) Seuraa tätä kanavaa ja Ilokuvafestivaalin FB-sivuja tietääksesi niistä!

Suosittelemme nettilippujen ostamista välttääksemme jonoja Kinon aulassa. Päiväkohtaisilta ohjelmistosivuilta löydät linkit näytösten lippuihin.

Helpoin tapa ostaa paljon lippuja on hankkia sarjalippu Kinon nettikaupasta, ja meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! Tällöin varaat paikkasi näytökseen, koska kaikki istuimet eivät ole koronan takia käytössä!    

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen eli sitä voi käyttää myös perhe tai ystäväjoukko.

elokuu on ilokuu!

haluatko kuulla lisää?

haluatko kuulla lisää?

seuraa myös fb:ssä!